Når du skal vælge det rigtige spisebord til dit hjem, er der mange faktorer, du skal tage hensyn til. En af de vigtigste beslutninger, du skal træffe, er at beslutte om, hvilket bordstel du skal vælge til en massiv bordplade. Her er fem grunde til det:

Bordstel kan skabe et nyt udtryk. Bordstellet til dit plankebord er blot en del af selve bordet, men ved at vælge det rette bordstel, kan du skabe et udtryk, der passer perfekt ind i din boligindretning. Hvis du gerne vil køre minimalistisk, kan du vælge de firkantede ben eller trapez, hvis du generelt gøre et stilrent hjem, så kan et stjerne bordstel pryde minimalismen og skabe lidt spil i indretningen.

Vælg det, du synes er pænest. Der findes flere forskellige modeller af bordstel til din plankebord, og du kan vælge lige det, du synes bedst om. Der findes udover det nævnte stjernesten, firkantede og trapez-formet også krydsstel, hairpin, som består er to-tre ben i et bordbukke, rammeben, crossben, mountain og mange andre.

Speciellavede bordben øger sikkerheden. Vi kan ikke komme udenom, at plankeborde er tunge i sig selv. Jo længere det er, jo tungere er det, og hvis det vælter, kan det gøre store skader. Derfor bør man vælge et bordstel, som passer til bordet, og som man udelukke risikoen for, at det tipper eller vælter.

Bordstel kan skabe plads om bordet. Vælger du et bordstel, som matcher størrelsen på bordet, så kan det være plads til alle mand om bordet, uden at nogen skal sidde og kæmpe med et bordben imellem benene.

Du kan designe dit eget spisebord. Bordstel gør meget ved selve bordet, men hvis du ikke er til stjernestel, trapez eller firkantet, så kan du også vælge at sætte sine egne ben på bordet, og skabe dit helt eget, som de færreste har. På den måde designer du dit eget bord og kan tilpasse det præcis, som du ønsker det.

Som du kan se, fik du her 5 gode grunde til, hvorfor du bør tænke en ekstra gang over, hvorfor du bør vælge bordstel til dit spisebord. Spisebordet er ikke meget værd uden sine bordben, men derfor behøver man ej heller at vælge et bordstel, som ikke kompenserer ens ønsker og behov, samt understøtter plankebordet optimalt. Kig udvalget igennem, inden du bestiller, så du kan sikre dig, at du vælger det rette bordstel til dit bord.