Vi mennesker er dovne, men det forkerte sted at være doven er når det kommer til regnskabet. Det er nemlig utroligt vigtigt, at man har styr på sit regnskab. Dette gælder uanset om man taler om ens virksomheds regnskab, personlige regnskab eller regnskab efter investeringer. Det er specielt i den sidstnævnte kategori, mange kan have problemer.

Regnskab og skat hænger sammen

Regnskabet hænger jo ofte sammen med skat, fordi det afgør jo, hvor meget du kommer til at betale i skat. Har du investeret i aktier eller lignende, så vil disse informationer automatisk blive overført til skat, og dette er blevet gjort siden 2010. Der er dog visse typer af aktiver og former for investeringer, du selv skal indberette. Dette er endnu en grund til at have regnskabet i orden.

For at man kan lave et regnskab, så skal man selvfølgelig have styr på diverse regnskabsregler. Der er mange af dem, og det afhænger af, hvad du skal lave regnskab over. Er der tale om investeringer, så er der en række principper, du bør have styr på. Disse kunne være FIFO, LIFO, osv. Er der tale om en virksomheds regnskab, så skal du også have et rigtigt regnskabsprogram, da du ikke bare kan anvende Excel til formålet.

Mange danskere har investeret i bitcoin, men de har ikke lavet et regnskab eller en oversigt over deres investeringer. Af denne grund kunne man godt få brug for en revisor til bitcoin, hvis man er lidt bagud på den front. Det kommer til at koste ekstra meget, hvis man kommer til at gøre det for sent. Du skal derfor helst undgå at bruge alle de penge, du har “tjent”, da du selvfølgelig skal svare skat af nogle af dem. Det er desværre sådan, det fungerer – så husk at have styr på det hele med et regnskab eller en oversigt.