Det er efterhånden et år siden, at bankerne har introduceret negative renter på indestående over et vis beløb. For de fleste banker i Danmark gælder det, at du betaler -0,6% på indestående over 100.000 kroner. Det er mange penge, men hvis du tænker over, at du nok har en opsparing et eller andet sted, så går det op for dig, at du nok alligevel er omfattet af de negative renter.

Mange danskere køber pengeskabe og lignende for så at tage kontanter ud af banken og opbevare dem derhjemme. Om det er en god idé eller ej vil vi ikke komme ind på, men det er nok en besværlig idé. Der er meget, man skal have styr på. Heldigvis findes der andre måder, hvorpå man kan undgå disse irriterende negative renter.

Køb guld, sølv eller lignende

Mange mener, at guld, sølv og andre ædelmetaller er relativt sikre investeringer, fordi der kommer til at være mindre af det – og efterspørgslen kommer kun til at stige i fremtiden. Ædelmetaller bliver brugt i elektronik og meget andet, og som du nok ved, så bliver vi ved med at købe nyt elektronik. Hvorvidt der er tale om en relativ sikker investering, det må du selv finde ud af. Køber du dog eller investerer du i ædelmetaller, så slipper du for de negative renter. Klik her for at lære mere om det.

Der er selvfølgelig en række fordele og ulemper ved ædelmetaller. For det første ved du nok, at kursen på de forskellige metaller kan ændre sig hurtigt. Det kan gå begge veje, så man skal være villig til at tage en risiko. Derudover er der spørgsmålet om opbevaring. Heldigvis fylder disse metaller ikke så meget, og det er derfor relativt nemt at opbevare dem. Alternativt kan man også købe certifikater i stedet for, så bliver de opbevaret et sikkert sted af en virksomhed, der kun laver det.