Der er utroligt mange danskere, der har kæledyr, og mange er også super dygtige til at passe ordentligt på dem og sørge for, at de har det godt. Alligevel er der mange, der går og bekymrer sig om, hvorvidt de nu også gør det godt nok. Og det er selvfølgelig en skam!

Hvis du går og føler dig lidt usikker, så kan du læse med her og få nogle tips og tricks til, hvordan du kan tage et ekstra skridt til at sikre dit kæledyrs sikkerhed.

Gør dit kæledyr synlig i trafikken

Det er ikke unormalt at ride en hest i mørke eller at gå tur med din hund, når det er blevet mørkt udenfor. Vi bor trods alt i Danmark, hvor mørket hurtigt viser sig, når først vi begynder at gå de lidt koldere vintermåneder i møde, og derfor kan det være svært at undgå.

Det man til gengæld kan undgå er at ride rundt og være usynlig. Du kan nemlig købe diverse former for reflekser og lys, som du kan spænde på dig selv og din hest eller din hund, så I er synlige i trafikkerne. Og dermed er I begge tog også mere sikre.

Vær opmærksom på nogle af de mest almindelige sygdomme

Der er utroligt mange forskellige sygdomme, som dine kæledyr kan komme til at lide af – og du har ingen chance for at kende dem alle. Dog kan du sætte dig ind i nogle af de mest almindelig. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort.

Det du kan gøre, er at lave en Google-søgning engang imellem for eksempel hvad er svømmehale? Det er dog meget abstrakt. I stedet kan du finde en liste over de mest almindelige sygdomme, som din hund eller hest kan komme til at fejle. For mange virker det unødvendigt, men hvis du sætter dig lidt ind i de forskellige symptomer og måske de ting, der kan forårsage sygdommene, så kan du fange dem hurtigt eller måske helt undgå dem. Selvom det er utroligt abstrakt, så kan det være en god ide.

Vær ikke bleg for at tage til dyrlægen!

Hvis du går og er bekymret hver gang din hund, hest eller noget helt tredje fejler noget, så er der altså ingen skam i at komme til dyrlægen – også selvom det måske ikke virker så alvorligt. Din dyrlæge er der for netop det, og det er en service, som de får penge for at give dig – derfor er der ingen skam i at tage et smut for meget forbi dyrlægen – hellere end et smut for lidt.