Springgymnastik er en spændende sport, der kombinerer springteknikker med en stærk fysisk komponent. Det er en fantastisk måde at holde sig i form på, samtidig med at man har det sjovt.

Tag på spring efterskole, og udvikl dit springtalent!

 

Hvilke springgenrer kan du lære på spring efterskole?

På spring efterskole kan du lære en masse forskellige springteknikker. Du kan blandt andet lære redskabsgymnastik, hvor flere forskellige redskaber kan indgå i springøvelsen. Du kan også lære powertumbling, hvor du hen ad en lang bane laver forskellige spring – eksempelvis flikflak – i en sekvens. Trampolinspring er endnu en gren af springgymnastik, du kan prøve kræfter med.

 

Redskabsgymnastik

Til redskabsgymnastik anvendes forskellige redskaber som barrer, springhest, bom og buk. Du kan dygtiggøre dig indenfor redskabsgymnastik ved at springe over buk, lave balanceøvelser på bom og saltoer.

 

Powertumbling

Powertumbling er en styrkekrævende disciplin, som kræver en lang bane, hvorpå du laver flere forskellige typer spring hen ad vejen. Det kan være spring som saltoer, flikflak, araberspring og vejrmøller.

 

Trampolinspring

Til trampolinspring kan man lave springgymnastik i form af saltoer og skrueøvelser samt synkronspring, som kræver rytme og præcision.

Der findes også små trampoliner; trampetter, som bruges indenfor flere felter af spring- og rytmegymnastik. Man kan blandt andet bruge trampet til spring over pegasus.

 

Hvad laver du på springlinjen?

På springlinjen får du mulighed for at gå i dybden med springgymnastik sporten. Du kommer til at lære en masse indenfor de forskellige områder af spring. Helt basalt kommer du til at lære om springteknik, banespring og springkoncepter.

På spring efterskole er fleksibilitet og styrke vigtige aspekter, som du løbende forbedrer under træningen. Springgymnastik kræver, at du er i stand til at strække dine muskler og holde stillinger i længere tid for at kunne udføre springene korrekt.

Styrketræning er også nødvendig for visse elementer af færdigheder som for eksempel at skubbe sig fra jorden eller skubbe sig væk fra springhesten. Det er vigtigt at arbejde med både fleksibilitet og styrke, afhængigt af hvilket element du fokuserer på.

Alt i alt kan du på spring efterskole få en god springtræning og samtidig få hele efterskoleoplevelsen med. Med øvelse og dedikation kan du mestre disse fantastiske spring!