Når du skal male – hvad end det er i forbindelse med en renovering eller vedligeholdelse af dit hjem – er der nogle ting, som du med fordel kan have styr på, inden du starter arbejdet. På den måde kan du nemt klare malerarbejdet selv, selvom det selvfølgelig altid er en mulighed at hyre en professionel maler.

Hvis du er én af dem, som nyder at male og hygger dig med det, kan vi kun anbefale, at du klarer det selv. Selv hvis du bare gerne vil have arbejdet overstået, kan der være penge at spare ved at gøre det selv, men du kan alligevel overveje at betale dig fra det. Uanset hvad giver nedenstående råd dig et bedre indtryk af, hvad malerarbejdet indebærer.

 

Køb de rigtige malerpenslen og kvalitetsmaling

Ved at have både store og små pensler, med den type børste du har brug for, sørger du for at malerarbejdet går så let som muligt. Skal du male store overflader er en malerrulle uundværlig og du får sandsynligvis også brug for mindre pensler til at komme ind i hjørnerne. Hvis du fx har radiatorer på væggene, er det også muligt at få pensler, der er lavet specifikt til det. Spørg gerne din lokale malermester til råds, så du har det rigtige udstyr fra starten.

Når det kommer til maling, hænger resultatet ofte sammen med kvaliteten. Med maling i den rigtige kvalitet vil du få et bedre resultat, som vil være flot i lang tid. Her kan det også være en fordel at gå til en faglært maler, så du får den bedste vejledning.

Mal minutiøst

Du får altid det bedste resultat ved at være omhyggelig med dit malerarbejde. Sørg for at have en klar struktur, så du får malet alting – hver gang. Selvom det kan virke tidskrævende, er det som regel hurtigere at male ordentligt første gang. Et godt råd i forbindelse med det, er at finde en måde at notere ned, hvor langt du er nået. Især anden gang du maler en væg, kan det være svært at se, hvor langt du er nået med dit malerprojekt.

Dæk dig grundigt ind

Sørg for at bruge noget tøj, som du ikke er bange for at få maling på. Du kommer helt sikkert til at få maling på tøjet – det er næsten umuligt at undgå.

Sørg samtidigt for at dække gulve og evt. fodpaneler, der ikke skal være samme farve som resten. Det kan både gøres med gamle aviser eller skraldeposer. Evt. kan du finde ruller med pap, som er lavet til at afdække gulve. Køb det hos din lokale maler eller byggemarked.

Nyd det!

Det bedste råd, vi kan give, er at du skal nyde malerarbejdet. Det kan være et meget tilfredsstillende arbejde, og for mange vil det give en rigtig god følelse selv at forny eller forbedre sit hjem