Alt for mange danskere har en alt for svag adgangskode, og det kan få konsekvenser. Når din adgangskode er nem at gætte, så kan folk få adgang til din konto eller dine konti. Har du en svag adgangskode på din email, så bør du i hvert fald starte med at opdatere denne. Dette skyldes, at hvis man har adgang til din email, så kan man nærmest altid nulstille alle andre adgangskoder uden at skulle have adgang til andet. Har du nogensinde tænkt over det? Nu tænker du sikkert, at det er besværligt at have en stærk og unik adgangskode til alt, men hvis du anvender en god password manager, så er dette problem løst med det samme.

Hvad gør en password manager?

En password manager er et program, du kan have installeret på din computer, smartphone eller tablet. Programmet genererer og gemmer adgangskoder til de forskellige hjemmesider, du benytter. Disse adgangskoder kommer altid til at være unikke, og de kommer i hvert fald til at være stærke. For at kunne logge ind på de forskellige hjemmesider, skal du blot være logget ind på din password manager. Med andre ord, så kan du have mange stærke adgangskoder, men du skal kun huske én adgangskode (som skal være stærk!), og det er den til din password manager. Nogle gange kaldes denne også for et master password.

Er det virkelig nødvendigt?

Ingen tvinger dig til at anskaffe dig en password manager, men det behøver ikke at koste noget, og din sikkerhed bliver meget bedre. Har du nogensinde undret dig over, hvordan fremmede får adgang til Netflix konti og meget andet? Det gør de ved at gætte adgangskoder automatisk, og hvis man har en svag en, så tager det ikke lang tid at komme igennem.

Det ville også være en skam, hvis en fik adgang til din email og begyndte at sende modbydelige emails til alle folk i dine kontaktpersoner. Dette kan du undgå ved at have en password manager.