Microsoft kommer hele tiden med nye versioner af deres meget populære Office pakke, og nu er de også begyndt at sælge forskellige former for licenser. Her mener vi ikke licenser i den forstand, at du kan købe en Home & Student version og så en række andre versioner. Nej, her mener vi faktisk, at der er tale om to helt forskellige licenser – abonnement versus engangskøb. Der er fordele og ulemper ved disse to. Uanset hvilken du ender med at vælge, så klik her for at finde en billig Office pakke.

Her er forskellene

Starter vi med prisen, så kommer Office 2021 selvfølgelig til at være dyrere, da du betaler den fulde pris for programmet – men så er det også betalt for evigt for den computer. Vælger du derimod at gå med Microsoft 365, så betaler du et relativt lille månedligt beløb for at få adgang til programmerne i pakken.

I forhold til indholdet, så er det meget af det samme. Man køber normalt Office pakken for at få adgang til programmerne i selve pakken og ikke, hvad der kommer ud over. Er du derfor kun i tvivl om indholdet og har kun brug for ting som Excel, Word og PowerPoint, så er det lige meget hvilken du ender med at vælge.

I forhold til opdateringer, så er der en forskel. Du modtager alle nødvendige opdateringer med Office 2021, men du får ikke store opdateringer. Dette vil sige, at hvis der kommer nye funktioner i fremtiden, så er det ikke garanteret, at du får dem med. Med Microsoft 365 har du altid adgang til den nyeste version af Office, fordi den løbende bliver opdateret. Udgiver Microsoft Office 2022, så får du automatisk også funktionerne i den version ved at vælge Microsoft 365.

Office 2021 kan kun installeres på én computer, hvorimod du kan logge på med din Microsoft konto med Microsoft 365 på op til 5 enheder.