Et vindue er ikke bare et vindue. Lige som med det meste andet, bliver vinduer også gamle og mere utætte med tiden. Derfor kan det være en ide at overveje en udskiftning sine vinduer efter noget tid. Der er også andre fordele ved at skifte de gamle vinduer ud. Nye vinduer kan både spare en masse tid og penge i længden.

På internettet kan man shoppe alt fra tøj til vinduer, her finder du nogle af de billigste vinduer. Det er nemt at finde rundt på hjemmesiden. Man skal blot vælge sit ønskede vindue og indtaste mål. Man kan også her skrive, om man har andre ønsker. Efterfølgende vil man få en pris på de nye vinduer. Vinduerne kommer i forskellige materialer. Den mest moderne type lige nu er plast.

Vælg den rigtige ramme

Det er ikke helt lige meget, hvilken type ramme ens vinduer har. Man bør overveje hvilken type, der passer bedst til ens ønsker og behov i forhold til udseende og vedligeholdelse. Et vindue med udelukkende træramme kræver en hel del vedligeholdelse. For at dette holder sig bedst muligt med længst mulig levetid, skal man male dem med nogle års mellemrum.

Man kan også købe vinduer, hvor træ og aluminium er kombineret. Denne type er mere modstandsdygtig overfor vind og vejr. Dog får man på den indvendige side naturligt træ. Her behøver man ikke at gøre så meget på den udvendige side. Vil man lave absolut minimal vedligeholdelse, kan man til fordel vælge PVC.

Vinduer med PVC

Det mere praktiske og moderne valg af vindue, er vinduer med PVC-ramme. Disse vinduer kræver meget lidt vedligeholdelse. De klarer det meste slags vejr uden problem eller forebyggelse. Desuden er de rigtig stærke og slides meget lidt over tid. Det eneste de kræver, er almindelig rengøring og eventuelt smøring.

Nye vinduer og krav

Når man har valgt sit materiale, kan man gå i gang med at bestille vinduerne. Det er faktisk muligt at sætte sine nye vinduer op selv. Det kan virke som et uoverskueligt projekt for nogen. Men heldigvis kan man finde gode guides og hjælp til isætning.

Det er desuden vigtigt at kende til de forskellige krav ved vinduer. Nu skal alle som bygger nyt eller bygger om bruge vinduer, som er 3-lags glas. Dette svarer til energiklasse A. Skifter man vinduer i sommerhus eller andre mindre rum, er det nok med 2-lags glas.