Har du tit tanken, at du egentlig bør være mere udenfor og nyde sommeren? Det er godt for hjernen at bruge tid udendørs, men alligevel er det let at glemme at bruge naturen. Årstiden gør, at flere også gerne vil tilbringe mere tid udenfor, men det kan måske være svært at finde ud af hvad man præcist kan gøre for at forbedre sit udeliv. Et godt sted at starte, er derfor at bruge mere tid i haven eller på terrassen. Det kræver dog, at du og din familie også synes det er hyggeligt at være der. Terrassen skal selvfølgelig have oplagte siddepladser, og generelt lægge op til samvær og afslapning. Gør den ikke det i øjeblikket, kan det betyde at du skal have gang i en mindre eller større renovering. Afhængig af dit og husets behov, kan det i nogle tilfælde være nok med at tørre havemøblerne af og en klat maling. I andre tilfælde, kræver det en total renovering – i så fald, må du starte fra bunden. 

Start fra bunden  

Vælger du en total renovering af terrassen, er det bedst at starte helt fra bunden. Med det menes der fra gulvet og op. Trægulv skal vedligeholdes mindst hvert andet år, og holder i mellem 15-25 år. Begynder de derfor at se lidt slidte ud, bør du overveje at skifte dem ud med terrassebrædder fra eksempelvis Knud Larsen Byggecenter. Et nyt gulv løfter hurtigt terrassen til et nyt niveau, uden man rigtig havde tænkt over det før. Terrassen ser pludseligt mere ny og moderne ud, og det gør at du automatisk får mere lyst til at bruge mere tid derude. 

Vasket og mal væggene 

Ofte bliver det også overset, at væggene i din bolig skal vaskes. De samler støv og skidt ligesom andre overflader i dit hjem, og det er derfor vigtigt at tørre dem af engang imellem med varmt vand og sæbe. Det gælder også for væggene på din terrasse, som normalt ikke bliver ramt af regn. Efter væggene er blevet vasket, kan du måske se at farven er falmet – det sker ofte af solens stråler, og væggene kan derfor trænge til at blive malet over. Maler du dem over, vil du også opleve at terrassen lever op på en ny måde. Farven du vælger kommer også til at have stor indflydelse på hvordan det er at være derude, og det er derfor en vigtig beslutning at tage. Hvid vil få den til at virke større, mens en sort kan få den til at virke mere som en hule. Her er det også vigtigt at sammenligne med resten af huset, og sørge for at den maling du vælger også matcher udseendet på huset som står der i forvejen. 

Planter og møbler  

Til sidst er terrassen klar, så du kan flytte ind på ny. Hvis du har havemøbler i forvejen kan de tørres af med en klud, og hynder vaskes og støvsuges. Planter er med til at invitere haven med ind, og tættere ind på hjemmet. Behagelige møbler og fine planter gør, at man får mere lyst til at opholde sig derude. Så er der kun tilbage, at nyde den danske sommer.