I Danmark er der faktisk rigtig mange unge mennesker, der har lyst til at starte deres egen virksomhed – og det er godt for iværksætteriet i Danmark. Denne guide skal fungere som en kort og hurtig guide med de vigtigste punkter, man skal huske, når man starter sin egen virksomhed. Den er primært henvendt til dem, der ønsker at gøre det så billigt som muligt. Dette betyder også, at man bliver tvunget til at sætte sig ind i regler og meget andet. Betaler man sig fra ting, så behøver man selvfølgelig ikke.

Find et navn

Navnet tænker rigtig mange over, men det er egentlig ikke ekstremt vigtigt. Du kan altid have et andet brand end selve virksomhedsnavnet. Det er ligesom at store virksomheder har mange brands under dem. Ingen stopper dig. Du skal blot være sikker på, at dit virksomhedsnavn ikke er taget. Det er også en god idé at tjekke, at der ikke findes virksomheder i samme branche i udlandet med det samme navn.

Stift selskabet

For at stifte selskabet, så skal du finde et navn. Dette gjorde du dog i forrige skridt, så det næste du mangler er 40.000 kroner. Hvis du har dem klar, så er du klar til dette skridt. Her skal du blot finde en advokat, der kan hjælpe dig med at stifte selskabet. Dette koster et par tusind kroner, men det er godt givet ud, fordi det går hurtigt, og alt bliver gjort efter bogen.

Lav din første bogføring

Når advokaten er færdig med sit arbejde, så får du et CVR-nummer, du kan bruge. Du skal dog lige huske at betale advokaten først, og det skal du gøre med en erhvervskonto. Du skal også huske at bogføre denne transaktion. Til dette skal du bruge et godt regnskabsprogram. Dinero anbefales af mange, og der bliver også nævnt, at det er et godt regnskabsprogram til foreninger.