2021 var et uroligt år for alle, og det vi har brug for nu, er et trygt og sikkert miljø at leve i. Det afspejlede møbeldesigntrenden, at de fleste 2021-trends er rettet mod at skabe komfortable, hyggelige rum med en tilpas atmosfære med fokus på hvile, arbejde, underholdning og hverdagsaktiviteter. Farver påvirker vores opfattelse og skaber en bestemt stemning. Nogle af os kan lide sjove farverige nuancer, og andre foretrækker neutrale og dæmpede farver for ro og afslapning. Lad os tage et kig på 6 vigtigste møbeltrends i 2022.

  1. Afdæmpede farver

Afdæmpede farver er farver, der har en lav mætning i modsætning til levende farver. Det får dig til at føle dig tryg og sikker, naturlig og økologisk eller endda nostalgisk. Bløde lyserøde nuancer er blevet populære siden 2021 og brugt med de lignende toner eller med lysere, kontrasterende farver som gul, grøn eller mørkeblå. Disse farver skaber en interessant visuel effekt.

  1. Afrundede former

Hovedtrenden for ​​polstrede møbler i 2021 var bløde former, og den forventes at fortsætte ind i 2022. En sjov trend, der fokuserer på den forsimplede skønhed ved at blande bestemte former, linjer og kurver sammen for at få kreative resultater. Selvom verden er besat af hastighed og effektivitet, tager møbeldesign os tilbage til 1970’ernes bløde, glatte og afrundede former. Interiøret blødgøres af disse bløde former, og udseendet er mere overdådigt og elegant.

  1. Geometriske former

Geometriske former og mønstre betragtes som stilfulde på teksturer, billeder og tegninger. Moderne temaer såsom asymmetriske former, store geometriske print og tegninger i møbler vil være inden for mode i indretningen i 2022.

  1. Naturlige materialer

Som tiden går, forsøger vi at leve på en mere naturlig og grundlæggende måde i alle aspekter af vores liv. Derfor er blanding af forskellige teksturer som marmor, træ, metal, keramik og beton ved at blive en trend.
Metal er også en af de største trends i 2022. Brugen af guld, messing og bronze vil stige mere og mere i fremtidens møbeldesign. Med hensyn til at vende tilbage til naturen øger anerkendte mærker også bevidstheden om bæredygtighedsmål i deres materialevalg som bæredygtigt fremskaffet træ, genbrugspolyester, miljøvenlige emballageløsninger osv. De fleste producenter bestræber sig på at have en produktion som er fri for skadelige kemikalier og farvestoffer.

  1. Minimalisme

“Minimalisme er defineret af rigtigheden af ​​det, der er der, og af den rigdom, som dette opleves med.”

Principperne for minimalisme inkluderer reducerede former, begrænsede farvepaletter, eliminering spild og at efterlade masser af plads til åbne rum, hvor der altid er plads til at have det sjovt. Den minimalistiske designmøbeltrend dominerer i forenklede opholdsrum med særligt fokus på at have glimt af høj kvalitet.

  1. Smarte møbler

Smarte møbler refererer til alle de møbelløsninger, der bruger nye løsninger til at give integreret funktionalitet og komfort til sine brugere. De har en karakteristisk stil og er bygget til at spare plads og fokusere på at integrere den nyeste IT-teknologi som kan tilkobles brugerens smartphone. Smarte møbler er en kommende trend og er fortsat i stigende efterspørgsel. Forbrugeren kan lide den ekstra teknologi, såsom digitale og automatiserede funktioner på møbeldesignet.

Dette var 6 møbeltrends som vi vil opleve i år 2022. Er du blevet inspireret af disse trends, og mangler du nye møbler? Find et stort udvalg af møbler til hjemmet lige her. God fornøjelse!